Behandling av alvorlig hornhinneskade hos katt - A-Vet Smådyrklinikk

Behandling av alvorlig hornhinneskade hos katt

Møkkete hundepoter
Unngå såre hundepoter!
17. juni 2020
En jakthund står på en åker
Hva er jaktødem?
24. juni 2020
Vis alle

Behandling av alvorlig hornhinneskade hos katt

Maine Coon katt

Skogskatten Viktor fikk en alvorlig hornhinneskade

Siden vi har spisskompetanse innen  øyekirurgi, får vi ofte inn dyr med hornhinneskader. Slike skader kan være utfordrende og vanskelig å behandle, spesielt om eier har ventet lenge med å gå til veterinæren.

Henvist til oss

For en tid tilbake ble Viktor, en Norsk Skogskatt, henvist til oss fra en dyreklinikk i Tønsberg. Han hadde et stort og dypt hornhinnesår som ikke ville gro. Såret ble bare dypere og dypere, så nå hastet det med å komme i gang med behandlingen.

Alvorlig hornhinneskade hos katten ViktorMaine coon med skade på øyet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hornhinnen består av flere lag og når såret blir dypt, er det alltid fare for ruptur. Om det skjer må øyet fjernes. Viktors øyeskade gikk helt inn til det innerste hornhinnelaget, da han ble henvist til oss.

Behov for kirurgi

Viktor ble behandlet både medikamentelt og kirurgisk hos oss. Etter tre uker hadde såret grodd helt fint. I ettertid har hornhinnen blitt litt matt, men Viktor ser nesten like godt som han gjorde tidligere! Og det beste av alt – hornhinnen vil bli mer transparent etterhvert.

Viktig å finne skadeårsaken

Det er alltid viktig å finne ut hva som forårsaket en øyeskade, men når det har gått lang tid er ikke det så enkelt å stadfeste. Årsaken for Viktors skade var mest sannsynlig et traume med bakteriell sekundærinfeksjon.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/avet/www.a-vet.no/webroot/wp-content/themes/a-vet/includes/content-single.php on line 259
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth er veterinær og innehaver av klinikken. Hun er autorisert øyelyser og har spesialkompetanse innen øyekirurgi. I tillegg har Elisabeth etterutdanning i indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd. Akuttmedisin er et felt Elisabeth brenner ekstra mye for. Hun er også autorisert til å utstede kneleddsattester for Norsk Kennel Klub.