A-Vet Smådyrklinikk - Kan dyr bli solbrente?

Kan dyr bli solbrente?

En brun hund ligger ved siden av en laptop
Ser hunden det samme som oss?
30. april 2020
Møkkete hundepoter
Unngå såre hundepoter!
17. juni 2020
Vis alle

Kan dyr bli solbrente?

En hund graver i sanden på en strand

Kan dyr bli solbrente – og hva kan gjøres for unngå det?

Nå i sommervarmen er det noen helt spesielle farer som lurer.  Vi på A-Vet smådyrklinikk får ikke sjelden inn både hunder og katter som har blitt solbrente og som trenger smertestillende og pleiende behandling nå i det fine været. Hva kan gjøres for å unngå det?

Hvem er mest utsatt?

De som er mest utsatt er ofte nyklipte dyr, dyr med lys/hvit pels og dyr som har vært igjennom en ekstrem røyteperiode. Solbrenthet kan unngås ved å bruke solkrem med høy solfaktor.

Nøytrale kremer med høy faktor

Hos oss selger vi Sunner Skin fra Dr. Baddaky som brukes ved UV eksponering for å hindre skader fra solens UV-stråler. Du kan også bruke andre solkremer, gjerne nøytrale kremer med høy faktor. Påfør et tynt lag på huden før opphold i solen. Gjenta behandlingen flere ganger i løpet av dagen. Husk spesielt neseryggen, ørene og der hvor det ellers er lite pels.

Ikke utsett behandlingen

Har du mistanke om at ditt dyr er solbrent? Ta kontakt med oss, så hjelper vi med gode råd og riktig behandling.

Tlf: 33 13 98 40
E-post post@a-vet.no.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/avet/www.a-vet.no/webroot/wp-content/themes/a-vet/includes/content-single.php on line 259
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth er veterinær og innehaver av klinikken. Hun er autorisert øyelyser og har spesialkompetanse innen øyekirurgi. I tillegg har Elisabeth etterutdanning i indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd. Akuttmedisin er et felt Elisabeth brenner ekstra mye for. Hun er også autorisert til å utstede kneleddsattester for Norsk Kennel Klub.