Ny valp i huset - Hjemme alene - A-Vet Smådyrklinikk

Ny valp i huset – Hjemme alene

Hund rister seg
Se opp for blågrønnalger!
21. august 2018
En hund sitter i høstløv
Høstens forgiftninger
28. september 2018
Vis alle

Ny valp i huset – Hjemme alene

En liten valp ligger på fanget til eieren

Sommeren er på hell. Ferien er over og den nye valpen din skal lære seg å være hjemme alene. Det er ikke alltid like lett. Begynn i god tid, før valpen må overlates til seg selv i flere timer.

Valper er sosiale vesener og vil helst være sammen med hele flokken hver dag.  Når valpen har blitt vant til deg og trygg på de nye omgivelsene, kan du ta deg en tur ut alene – ikke før.

Lag et lite opplegg, en plan for hvordan du vil gå fram. Et forslag kan være å starte med å venne valpen til å ligge rolig alene på teppet sitt gjerne med et lite tyggebein ved siden av seg.

Så består alenetreningen rett og slett i at man lukker en dør etter seg og kommer inn igjen. Når valpen har lagt seg ned og slapper av kan du for eksempel hente en kaffekopp på kjøkkenet, lukke døren bak deg og komme tilbake like raskt.

Så går du ut og er borte i kort tid til å begynne med, kun ½-1 minutt. Så øker du litt for hver gang. Blir hunden urolig, skal du ignorere det.

Ved bjeffing og hyling er et godt tips å bruke DAP spray eller DAP halsbånd – et feromon som mora skiller ut når hun dier og som gir valpen en trygghetsfølelse.

Ikke steng valpen inn i et bur flere timer. Noen hunder utvikler separasjonsangst, de kan få panikk og tygger istykker alt de kommer over og det er vanskelig å bli kvitt.

 

Vi i A-Vet Smådyrklinikk vil arrangere valpekveld senere i høst og  kommer tilbake til eksakt dato senere.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/avet/www.a-vet.no/webroot/wp-content/themes/a-vet/includes/content-single.php on line 259
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth er veterinær og innehaver av klinikken. Hun er autorisert øyelyser og har spesialkompetanse innen øyekirurgi. I tillegg har Elisabeth etterutdanning i indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd. Akuttmedisin er et felt Elisabeth brenner ekstra mye for. Hun er også autorisert til å utstede kneleddsattester for Norsk Kennel Klub.