A-Vet Smådyrklinikk Solskinnshistorien om Ronja

Solskinnshistorien om Ronja

En jakthund står på en åker
Hva er jaktødem?
24. juni 2020
En svart hund sitter foran et havneområde
Ferietid for alle!
26. juni 2020
Vis alle

Solskinnshistorien om Ronja

En liten hund med svarte krøller

Solskinnshistorien om Ronja

For et par uker siden fikk vi inn en liten Labradoddle tispe på 1,5 år som på kort tid hadde sluttet å spise og som virket veldig slapp.

Hun hadde også begynt å kaste opp det siste døgnet. Eieren mistenkte fremmedlegeme i mage/tarm. Hun hadde ikke vært syk før, og eieren var veldig bekymret. Ronja ble grundig undersøkt.

Nyresvikt

Det skulle vise seg at hun hadde utviklet nyresvikt og hun var bare 1,5 år. Og hun hadde ikke vist noen spesielle symptomer tidligere. Det eneste eieren hadde observert var at hun var veldig rolig, men tenkte at hun begynte å bli voksen. Ronja ble umiddelbart lagt inn for intensiv behandling mens vi prøvde å finne årsaken til nyresvikten. Ultralydundersøkelsen viste at hun har bakteriell nyrebekken-betennelse. Ubehandlet kan det føre til nyresvikt.

Ronja var veldig syk så vi sendte henne på et døgnåpent dyresykehus for innleggelse og videre behandling. Der var hun i mange dager før hun kom tilbake til oss.

Hoppende glad

Ronja var en tur innom oss i går igjen. Hun kom hoppende mot oss og virket så glad. Og selv om hun skulle ta en blodprøve og stikkes i beinet enda en gang, sa hun ikke et ord.

Det går bedre med henne nå, hun spiser diettfor og koser seg, men fremdeles er hun ikke utenfor fare. Hun skal gå på medisiner i 3 uker til.
Ronja er ung og nyrer kan regeneres til en viss grad så vi krysset fingrene.

For noen uker siden ringte jeg eieren som fortalte at det gikk veldig fint med Ronja. Hun har lagt på seg og spiser godt, noe vi synes var helt fantastisk å høre.

Vi er veldig fornøyd med behandlingen Ronja fikk på A-Vet og dyrehospitalet Fredrikstad. Hun blir mer og mer aktiv for hver dag, leker og løper rundt som en valp. Hun virker frisk, og vi håper det fortsetter slik en god stund.

 

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/avet/www.a-vet.no/webroot/wp-content/themes/a-vet/includes/content-single.php on line 259
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth er veterinær og innehaver av klinikken. Hun er autorisert øyelyser og har spesialkompetanse innen øyekirurgi. I tillegg har Elisabeth etterutdanning i indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd. Akuttmedisin er et felt Elisabeth brenner ekstra mye for. Hun er også autorisert til å utstede kneleddsattester for Norsk Kennel Klub.