Unngå såre hundepoter! - A-Vet Smådyrklinikk

Unngå såre hundepoter!

En hund graver i sanden på en strand
Kan dyr bli solbrente?
17. juni 2020
Maine Coon katt
Behandling av alvorlig hornhinneskade hos katt
22. juni 2020
Vis alle

Unngå såre hundepoter!

Møkkete hundepoter

Hunden min har plutselig fått sår under potene etter en vanlig sykkeltur. Hva har skjedd?

Lilly og eieren hennes kom en tur innom klinikken i dag. Eieren var tydelig bekymret og fortalte oss følgende:

Lilly pleier å sykle daglig og har aldri fått sår under potene tidligere. I går syklet vi på asfalt som vi pleier, og Lilly kunne nesten ikke gå da hun skulle reise seg i dag morges.

Den fortykkede huden under poten var opprevet og jeg fant en blemme langsmed kanten av en av trædeputene. Dette var brannsår.

Brannsår på potene

Både hunder og katter som beveger seg på asfalt kan få brannsår under potene. Hunder som løper mye på varm asfalt kan skade potene. De kan utvikle «vannblemmer» og miste litt av den tykke huden under potene.

Brente hundepoter? Bruk salve og potesokker

Lilly hadde tydelige smerter. Hun ble behandlet med pleiende (honning) midler, potesalve og smertestillende midler. Hun fikk også med seg potesokker som hun ikke bare skal gå med nå, men også senere når hun skal ut å løpe på asfalten igjen.

5 -sekunders regelen

5 -sekunders regelen er fin å rette seg etter for å avgjøre om asfalten er for varm for hunden. Du holder baksiden av hånda mot bakken og teller til 5. Brenner du deg innen de 5 sekundene er asfalten for varm for hundens poter. Og du bør vente til kveldinga med sykkelturen.

Ikke utsett behandlingen

Har du mistanke om at ditt dyr har såre poter? Ta kontakt med oss, så hjelper vi med gode råd og riktig behandling. Bestill time her.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/avet/www.a-vet.no/webroot/wp-content/themes/a-vet/includes/content-single.php on line 259
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth Bjørnestad
Elisabeth er veterinær og innehaver av klinikken. Hun er autorisert øyelyser og har spesialkompetanse innen øyekirurgi. I tillegg har Elisabeth etterutdanning i indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd. Akuttmedisin er et felt Elisabeth brenner ekstra mye for. Hun er også autorisert til å utstede kneleddsattester for Norsk Kennel Klub.